Košarica je prazna.
 

Ethno1 web shop

SIGURNOST WEB TRGOVINE OMOGUĆAVAJU:

Naši partneri

Zelena glina

 

 

 

Primjena i djelovanje zelene gline

 

 

Zelena glina se može upotrebljavati izvana (oblozi, zavoji ili u kozmetičke svrhe) ili oralno (pije se razmućena vodi, glinena voda koristi se za ispiranje nosa ili za klistiranje). Bilo da se pije ili nanosi izvana, glina djeluje tamo gdje je bolesno žarište, apsorbira štetne tvari i nečistoće, te izlazi iz tijela.

 

Kupi u Ethno web shopu.

 

Zelena glina sadrži silikat aluminija, pa tako posjeduje osobinu da dovodi u ravnotežu radioaktivnost tijela, povećava deficitarnu, a apsorbira prekomjernu. Kod liječenja zračenjem treba stavljati obloge na oboljelo mjesto između dva zračenja, kako bi se zračenje lakše i bolje podnosilo. Kod upale zubnog mesa usta se ispiru glinenom vodom uz što je poželjno upotrebljavati pastu od zelene gline.

 

 

Zelena ventilirana glina

 

 

Zelenu ventiliranu glinu čine vrlo fina zrnca, namijenjena za unutarnju i vanjsku upotrebu. Sadrži mnoge elemente od kojih su najvažniji: silicij, aluminij, željezo, magnezij, kalcij, natrij, kalij, titan.

Zelena glina ima antitoksično djelovanje, pa upotreba gline povećava otpornost organizma na sve vrste otrova.

Zelena glina povećava obrambenu moć organizma i poboljšava imunitet.

 

Upotrebom glinene vode omogućava se:

- bolja apsorpcija hrane

- uspostavlja se bolja ravnoteža flore u crijevima

- ubrzava se eliminacija i

 

- drenaža otpadnih tvari iz crijeva, opasnih za naše zdravlje

Kako se glina upotrebljava

 

U čaši vode (2 dl) umutite jednu čajnu žličicu* ventilirane zelene gline. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji 15 min. Otopinu možete popiti, a talog možete upotrijebiti kao oblog ili kao masku za lice. Glina se obično upotrebljava rano ujutro.**

*glina se treba miješati isključivo sa drvenom ili keramičkom žličicom

**dugotrajna upotreba zelene gline ne uzrokuje štetne posljedice

 

KEMIJSKA ANALIZA  ZELENE GLINE

 

Silicij (SiO2)                                     41,34 %


 

Titanij (TiO2)                                       0,67 %


 

Aluminij (AL2O3)                              14,97 %


 

Željezo (Fe2O3)                                  3,67 %


 

Magnezij (MgO)                                  2,33 %


 

Kalcij (CaO)                                       13,13 %


 

Natrij (Na2O)                                       0,43 %


 

Kalij (K2O)                                           1,99 %


 

F.L. (gubitak izgaranjem)                  21,47%


 

Argital glina sadrži još mnogo elemenata u tragovima.

 

ANALIZA MINERALA

Primarni minerali u Argital zelenoj glini:

smektit, mica, ilit, klorit, kaolinit, hematit, dolomit, kalctit, kvarc, feldspar, plagioklas

 

KAPACITET KATIONSKE IZMJENE

41,6 mRq/100 g

Ova vrijednost prikazuje prikladnu razinu osmotske aktivnost u glini

Ph: 8,50 blago alkalno ili lužnato (vodena otopina od 10 %)

 

RECEPTI SA ZELENOM GLINOM

(dr. Guiseppe Ferraro)

Bazna maska od zelene gline

1 šalica fine zelene gline, 1 velika žlica meda, 1 velika žlica ulja slatkog adema ili maslinovog ulja, pola šalice vode ili hidrolata.

U posudi za miješanje otopite med u vodi, dodajte ulje i dobro promiješajte. Postepeno dodavajte zelenu glinu, snažno miješajući, dok ne nastane glatka i kremasta smijesa.

Upozorenje:

3 minute nakon primjene, maska će početi zatezati kožu, što je potpuno normalna reakcija. Nakon odstranjivanja maske, kod nekih tipova kože, može se javiti crvenilo, koje je također uobičajena reakcija na glinu. Uz crvenilo može se javiti i osjećaj peckanja, što je prirodna reakcija na glinu, posebice kod jako osjetljive kože.

Važno:

Nekoliko minuta nakon aplikacije maske od gline, osjetit ćete svježinu i opuštanje kože, a nakon uklanjanja maske, Vaša će koža biti primjetno mekša i glatka na dodir.

Upotreba:

Pomoću manje šaptule, ravnomjerno nanesite masku od gline na lice i ostavite je da djeluje koliko je vremenski propisano u receptu. Nakon isteka vremena, najlakše ćete je ukloniti spužvicom  umočenom u toploj vodi.

Maska od zelene gline za normalnu kožu

U baznu masku dodatti pola čajne žličice ulja pšeničnih klica i dobro promiješati. Po želji možete dodati 1-3 kapi eteričnog ulja lavande. Ostavite masku da djelue 10 min i isperite.

Maska od zelene gline za suhu kožu

U baznu masku dodati dvije velike žlice infuza spravljenog od lista crnog sljeza, pola čajne žlicice ulja ploda divlje ruže ili ulja boražine i dobro promiješati. Po želji možete dodati 1- 3 kapi eteričnog ulja sandala. Ostavite masku da djeluje 10 min i isperite.

Maska od zelene gline za masnu kožu

U baznu masku dodati dvije velike žlice svijže iscijeđenog soka limuna ili grejpa i dobro promiješati. Po želji možete dodati 1-3 kapi eteričnog ulja limuna. Ostavite masku da djeluje 10 min i isperite.

Maska od zelene gline za vrat- hidratizira, daje elastičnost

U baznu masku dodati 2 velike žlice sojinog mlijeka, te 1- 3 kapi eteričnog ulja sandala.

Ostavite masku da djeluje 15 min i isperite.

Maska od zelene gline za grudi- učvršćuje

U baznu masku dodati 2 velike žlice infuza spravjlenog od lista kadulje i dobro promiješati. Po želji možete dodati 1- 3 kapi eteričnog ulja ruže ili ylang ylanga. Ostavite masku da djeluje 10- 20 min i isperite.

Maska od zelene gline za bedra- učvršćuje

U baznu masku dodati 2 velike žlice soka divlje ili zelene jabuke, te jednu veliku žlicu ulja sjemenki grožđa i dobro promiješati. Po želji možete1- 3 kapi eeteričnog ulja ružmarina. Ostavite masku da djeluje 10- 20 min i isperite.

Maska od zelene gline za trbuh- smanjuje nadutost

U baznu masku dodati 2 velike žlice ricinusovog ulja i dobro promiješati. Dodati 1- 3 kapi eteričnog ulja anisa ili komorača. Ostavite masku da djeluje 10- 20 min i isperite.

Maska za leđa- opuštajuća

U baznu masku dodai 2 velike žlice soka od mrkve, 1 veliku žlicu sjemenki grožđa, 1- 2 velike žlice avokadnog ulja i dobro promiješati. Po želji možete dodati 1 -3 kapi eteričnog ulja matičnjaka. Ostavite masku da djelluje 10- 20 min i isperite.

Maska za kozmetički tretman celulita

U baznu masku dodati 1 veliku žlicu eteričnog ulja slatke naranče i dobro promiješati. Ostavite masku da djeluje 10- 20 min i isperite.

Maska od zelene gline za kosu- za volumen i snažniju kosu

U baznu masku dodati 4 velike žlice infuza spravljenog od zeleni preslice (maska bi trebala biti tekuća radi lakšeg nanošenja na kosu i tjeme) i dobro promiješati. Po želji možete dodati 1- 3 kapi eteričnog ulja ylang ylanga. Masku nanosite na mokru kosu, kako bi se osigurala što bolja apsorpcija gline i pokrijte je kapom za tuširanje. Ostavite masku da djeluje 10 min i ispreite vodom i šamponom. Preporuka je koristiti jedan od 3 ponuđena Argitsl šampona (masna kosa i prhut, normalna i suha kosa, plava kosa).

Kupka za mršavljanje

U kadu s vodom staviti 3- 4 šake fine zelene gline. Glina će se spontano raspršiti u vodi. Dok ste u kadi, pomicanje ruku i nogu biti će dovoljno da glinu zadrži u raspršenom stanju. Kupka s glinom na prlja Vašu kožu, tako da se ne preporuča ispiranje nakon izlaska iz kade. Ubrzo ćete primijetiti kako

Vam je koža znatno mekanija i glađa. Ostatke gline na stjenkama kade možete isprati tušem. Glina neće začepiti Vaše odvode.

Kupka od zelene gline za ruke i noge- opuštajuća

U lavor ili bide s toplom vodom, stavite 1 šaku fine zelene gline. Uronite ruke ili noge u otopinu, trljajući jednu nogu (ruku) o drugu. Nastavite s trljanjem dok se voda ne ohladi. Po želji možete 1- 3 kapi eteričnog ulja lavande ili matičnjaka.

* Dodati  više gline želite li da maska bude kompaktnija ili više vode, kako biste je razrijedili. Maske bi se trebale pripremati svježe, neposredno prije nanošenja na kožu.

 

Kupi u Ethno web shopu.

 

Sigurnost kupovine

3D Secure svjetski je sigurnosni standard koji omogućava autentikaciju korisnika kartice. RBA e-ToMiTreba!! rješenje koristi SSL kriptiranje s 2048 bitnim ključem.

Na ovaj način odgovorilo se  izazovu trgovanja putem Interneta te se smanjila vjerojatnost zlouporabe kreditnih kartica. Više...

Bio Era d.o.o.

Sveti Duh 89, 10 000 Zagreb
e-mail: bioera@bioera.hr
Tel: 01/3707 522

MB: 1815229
OIB: 19965382824
PBZ Ž.R.: 2340009-1110160987