Košarica je prazna.
 

Ethno1 web shop

SIGURNOST WEB TRGOVINE OMOGUĆAVAJU:

Naši partneri

Svijet dobre energije

U početku bijaše - ekspedicijska transportna vreća. Tako bi se u jednoj rečenici mogao opisati početak projekta kojim Ranko Žnidarić već više od deset godina u Zagreb i Hrvatsku donosi dah dalekih zemalja, njihovih kultura, religija i vjerovanja, želeći tako podijeliti dio duhovnog bogatstva što ga je sam doživio i ponio iz svijeta toliko različitog od ovog našeg. A u transportnoj vreći sa dalekih putovanja u Nepal, Indiju, Tibet, Indoneziju, Ranko je za sebe i prijatelje donosio predmete čija se vrijednost i ljepota nikad nije mogla izreći cijenom izraženom u ovoj ili onoj valuti, nego tek otkrivanjem i emotivnim otvaranjem značenjima o kojima su svojim oblicima pripovijedali.

 Svijet dobre energije

Na taj način predmet postoje materijalnim svjedočanstvom o u njemu pohranjenim duhovnim vrijednostima, a takav pristup nije se izgubio ni onog trenutaka kad je Ranko 1994. osnovao specijaliziranu tvrtku Ranko i sinovi, koja ja 2003. promijenila ime u Ethno1.

Premda se zove trgovinom i premda se u njoj kupuje za novac, Ethno1 svojim etičkim opredjeljenjima daleko je od uobičajnih trgovačkih načela - po kojima je glavno načelo to da načela nema. Od samog odnosa prema dobavljačima do pristupa mušterijama u Hrvatskoj sve se temelji na razmjeni dobrih energija koje se njeguju već od odabira materijala. Predmeti se izrađuju samo od prirodnih materijala; ne upotrebljavaju se tvari - koža, krzno, kosti - dobivene ubijanjem ili nekim drugim uništavanjem života i prirode.
Činjenica pak da su predmeti izrađeni isključivo ručno čini ih, za razliku od jeftinih kopija, dragocjenim u svojoj jedinstvenosti. Upravo taj dodir ljudske ruke daje im ono oku nevidljivo, ali duhu prepoznatljivo emotivno ozračje.

O njemu govori i činjenica da je tvrtka u zemljama u kojima nabavlja robu sudjelovala u raznim humanitarnim i sponzorskim projektima, primjerice pomaže školovanje talentirane siromašne djece (Putra Gyana), potom sudjelovala je u berbi kišnice u pustinjskom dijelu Indije (Water Harwesting Projekt), i slala svoju pomoć tijekom elementarnih nepogoda. U Hrvatskoj od brojnih donacija valja izdvojiti sponzorstvo natjecanja mladih u sportskom penjanju te plivačkog maratona invalida.

Dobre vibracije osjećaju se i na policama zagrebačkih trgovina u Varšavskoj 10 i Zagrebačkoj 20, na njima se može naći originalni ručno izračeni papir iz himalajskog gorja, muzičke zdjele visoke kakvoće, sve do na tkalačkom stanu istkanih tekstilnih predmeta iz Indije, Thailanda i Indonezije.

Priča koju pričaju predmeti nastavlja se i u drugim djelatnostima, pa se na prodajnim mjestima može nabaviti istočnjačka duhovna literatura i glazba, doznati o vježbanju Yoge, Thai Chia ili pak naučiti Feng Shui i Reiki, svirati dijiridoo, bubnjeve sve do pohađanja tečajeva vegetarijanske i makrobiotičke kuhinje.

Na posljetku, vjeran svojim etičkim temeljima Ethno1 uvozi proizvod Argital. Riječ je o proizvodima za higijenu lica i tijela na bazi ljekovite zelene gline. Proizvodi su isključivo sastavljeni od prirodnih sastojaka, bez dodataka i konzervansa, ne sadrže životinjske sastojke niti su testirani na životinjama, a gotovo u cijelosti su biorazgradivi.

U nadi da će ove web stranice poput navedenih naših djelatnosti emitirati dobru energiju, educirati vas i privući u Ethno1 svijet

vaš
Ethno1

Sigurnost kupovine

3D Secure svjetski je sigurnosni standard koji omogućava autentikaciju korisnika kartice. RBA e-ToMiTreba!! rješenje koristi SSL kriptiranje s 2048 bitnim ključem.

Na ovaj način odgovorilo se  izazovu trgovanja putem Interneta te se smanjila vjerojatnost zlouporabe kreditnih kartica. Više...

Bio Era d.o.o.

Sveti Duh 89, 10 000 Zagreb
e-mail: bioera@bioera.hr
Tel: 01/3707 522

MB: 1815229
OIB: 19965382824
PBZ Ž.R.: 2340009-1110160987